Miejskie Przedszkole z Oddziałami Integracyjnymi nr 31

UWAGA! Ten serwis używa cookies i podobnych technologii.

Brak zmiany ustawienia przeglądarki oznacza zgodę na to.

Zrozumiałem

Biuletyn Informacji Publicznej - otwiera się w nowym oknie

Ustawienia

Miejskie Przedszkole z Oddziałami Integracyjnymi nr 31 w Płocku
 

08.01.2024r. Poniedziałek

 

Ś: Pieczywo₁ pszenno - żytnie z masłem₇, szynka₆,₇,₉,₁₀ drobiowa, papryka, pomidor, kakao₇

O: Żurek₇,₉ z białą kiełbasą₆,₇,₉,₁₀ i ziemniakami, makaron₁,₃ z truskawkami i jogurtem₇ naturalnym, jabłko, herbatka malinowa

P: Bułka₁ wrocławska z masłem₇, polędwica₆,₇,₉,₁₀ wp., ogórek zielony, szczypiorek, kawa zbożowa na mleku₇

 

09.01.2024r. Wtorek

 

Ś: Kasza₁ manna na mleku₇ z miodem, pieczywo₁ mieszane z masłem₇, serek₇ mascarpone, papryka, kiełki pora

O: Pomidorowa₇,₉ z makaronem₁,₃ i natką, klopsiki₁,₃, w sosie koperkowym z kaszą₁ jęczmienną, surówka z ogórka kw., jabłka, cebulki i oliwy, woda z cytryną i miodem, banan

P: Chałka₁,₃ drożdżowa z mlekiem₇, jabłko

 

10.01.2024r. Środa

 

Ś: Bułka grahamka z masłem₇, pasta z makreli₄ wędzonej i białego sera₇ , ogórek kw., czerwona cebulka, kawa zbożowa na mleku₇

O: Zacierkowa₉ z natką , kolorowy kociołek₉ z ryżem, mandarynka, kompot owocowy ( agrest, rabarbar)

O: Kisiel₁,₃,₆,₇ truskawkowy z bitą śmietaną₇, jabłko

 

11.01.2024r. Czwartek

 

Ś: Pieczywo₁ mieszane z masłem₇, schab pieczony (własny wyrób), papryka, ogórek zielony, kawa zbożowa na mleku₇

O: Biały₇,₉ barszcz z makaronem₁,₃, faworki drobiowe₁,₃ z ziemniakami, sałata z jogurtem₇, kiwi, herbatka z dzikiej róży

P: Ciasto₁,₄,₇ marchewkowe (własny wypiek), mleko₇, gruszka

 

12.01.2024r. Piątek

 

Ś: Pieczywo₁ pszenno -żytnie z masłem₇, krakowska₆,₇,₉,₁₀ podsuszana na liściu sałaty, pomidor, kakao₇

O: Selerowa₇,₉ z makaronem₁,₃ , ryba₁,₃,₄ ( miruna) pieczona z ziemniakami, surówka z kapusty kiszonej, marchewki, jabłka, cebulki i oliwy, pomarańcza lemoniadka

P: Serek₇ waniliowy, ciasteczka₁ owsiane, marchewka w słupki

 

Potrawy wyróżnione w jadłospisie zawierają substancje lub produkty powodujące alergie lub reakcje nietolerancji wg. Załącznika II do Rozporządzenia Parlamentu Europejskiego i Rady (UE) nr 1169/2011 z dn. 25.10.2011r. w sprawie przekazywania konsumentom informacji na temat żywności.

Załącznik II substancje lub produkty powodujące alergie lub reakcje nietolerancji
  1. Zboża zawierające gluten – pszenica, żyto, jęczmień, owies, orkisz lub ich odmiany hybrydowe, a także produkty pochodne z wyjątkami
  2. Skorupiaki i produkty pochodne;
  3. Jaja i produkty pochodne;
  4. Ryby i produkty pochodne z wyjątkami;
  5. Orzeszki ziemne (arachidowe) i produkty pochodne;
  6. Soja i produkty pochodne z wyjątkami;
  7. Mleko i produkty pochodne z wyjątkami;
  8. Orzechy – migdały, laskowe, włoskie, nerkowca, pekan, brazylijskie, pistacje, makadamia i produkty pochodne z wyjątkami.
  9. Seler i produkty pochodne;
  10. Gorczyca i produkty pochodne;
  11. Nasiona sezamu i produkty pochodne;
  12. SO2 i siarczyny w stężeniach powyżej 10 mg/kg lub 10 mg/l
  13. Łubin i produkty pochodne;

kopciuszek

drzewo